En lång dag för två apor.

Idag så gick vi upp vid 05.00 för att ta flyget som skulle föra oss till Sandakan och närmare bestämt Sepiloks Orangutan center. Vi var ganska mossiga när vi satte oss på bussen ut mot flygplatsen men vi piggnade till på flyget och tyckte att det skulle bli jättespännande att se orangutanger på nära håll.

På Sepiloks Orangutancenter tar dom hand om orangutanger som har hittats när dom har varit små, och försöker återanpassa dom till livet i djungeln igen. Orden Orang-Utan betyder “Skogens Man” och vi fick lära oss mycket på resan ut till centret samt också med hjälp av en film vi fick se när vi kom dit.

Vi skulle få vara med då de orangutanger som har släppts fria skulle få mat. Vi fick veta att det inte var säkert att vi skulle få se någon orangutang överhuvudtaget eftersom de hade lärt sig att hitta egen mat, men med lite tur så…

Vi hade turen att få se 7-8 stycken, mest yngre orangutanger, men också två äldre hanar. Det var en häftig upplevelse!

Hänger ni med?

Efter en massa plåtande så tog vi bussen för att käka lite lunch innan vi skulle bege oss ut till Mangrove träsken för att se om vi kunde se lite mer vilda djur. Vi åt lunch uppe på ett berg, på en restaurang som heter “The English Tea House” och som såg ut som en kvarleva ifrån kolonialtiden. Det kändes precis som om man hade blivit förflyttad till “Borta med vinden”.

Åh, Rhett! Yeah, Scarlett!

Snart var vi ute på en liten båt och styrde kosan mot Mangrove träsken. Vi var 6 stycken som vågade sig med på en sådan strapats. En av dom modigaste kommer här:

Väl inne i träsken  så började vi spana till höger och vänster för att  kunna få syn på nått spännande. Det dröjde inte länge förrän  vi såg våran  första samling apor som satt högt uppe i träden. För att komma närmare så var vi tvungna att köra båten så att  lövverket  på stranden hängde över båten. Det var  vansinnigt varmt och  fullt med insekter, så det var inte lätt att få några bilder på  aporna där de hoppade mellan grenarna.  Ett och annat blev det dock..


Vad glor ni på, era apor??

Helt plötsligt så förmörkades solen och Jonah hann precis slänga kameran uppåt för att få skymten av någon annan som också var ute på span…


Ett foto till och jag skiter dig i pannan!

Stärkta av  dagens upplevelser  och  bravader så har vi nu äntligen kommit hem och  efter en välförtjänt roomservice så ska vi nu krypa till kojs. Vi insåg att vi inte plåtat solnedgången idag så vi får väl dubbla det i morgon…

Hasta mañana!
– jonah

jonah

jonah

Alicante – Dag 14

Alicante – Dag 13

Alicante – Dag 12

Alicante – Dag 11

Alicante – Dag 10

Alicante – Dag 9

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.