Titta inte ner!

Idag så gick vi upp tidigt igen för att åka upp till de heta källorna som ligger i Poring, därav har dom fått det lämpliga namnet Poring Springs. Vi hamnade i en buss som egentligen tar 26 personer, men vi var bara tre som åkte i den, så man skulle kunna säga att vi hade egen buss och personlig guide hela dagen.

Våran guide var en väldigt energisk ung man som inte lät oss sova en minut på vägen upp, utan vi skulle minsann få veta allt som gick att veta om resmålet och det vi åkte förbi på vägen upp. Det var faktiskt ganska intressant, även om det var väldigt tidigt.

När vi kom fram så blev det först en hike på runt 500 meter innan vi skulle gå över en hängbro som hade byggts nån
gång på 80-talet för att man lättare skulle kunna studera livet ibland träkronorna. Vi lyckades stöta på en av djungelns innevånare av ren tur. Det är inte ofta man ser en kameleont.


“Jag är en sorts kameeeeleeont!”

När vi till slut kom fram till hängbron så såg man att det verklingen var högt upp!
Det pirrade lite i knäna när man tog stegen ut på den smala hängbron. Det vajade rejält men det var en häftig upplevelse. Här kommer några bilder…


Glada miner före avgång


So far, so good…


Man kunde se hur långt som helst


Över 40 meter ner till marken!


Man får inte ha svindel när man tittar ner!


Lite läbbit, tycker Mia

När vi äntligen kommit ner så gick vi ner till de varma källorna. De hade upptäckts av Japanska ockupanter under andra världskriget och blivit väldigt populära när japsarna blivit bortjagade. Vattnet som strömmade ur källan var runt 50 grader och det hade byggs små badbassänger som man kunde fylla upp och plaska runt i. Jag och Mia var inte sena att hoppa i plurret. 

Lika varmt som i barnpoolen på Borås badhus!

Efter denna upplevelse så åkte vi för att äta lunch och för att bege oss till en annan nationalpark för att kolla på lite utrotningshotade blommor och sånt, men eftersom Jonah inte är någon blomkille så får ni istället helt osökt se en bild på en badanka istället..

Badus Ankus

Naturligtvis så måste vi ju också få med en bild på en solnedgång, eftersom vi har visat en ny bild varje dag. Idag så har det dock regnat och solnedgången har varit skymd av en massa moln så det var inte nån jättefin solnedgång. Detta kan vi dock erbjuda.


Stekar´n

Vi återkommer i morgon med nya berättelser och bilder.
Ha det gôtt!
– jonah

jonah

jonah

Alicante – Dag 14

Alicante – Dag 13

Alicante – Dag 12

Alicante – Dag 11

Alicante – Dag 10

Alicante – Dag 9

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.