Konst i Borås

I Borås så härjar en man vid namn Hasse Persson runt.

Hasse P har, av någon outgrundlig anledning, utsett sig själv till konstkännare och vill placera Borås på kartan genom att placera konstverk i stan, det ena värre än det andra.
Hasse tycker att han är lite förmer än gemene man, då endast han och hans likar, som konstkännare, kan förstå denna ytterst avancerade konst.

Här har vi då ett konstverk som symboliserar utrotningen av hungersnöden i världen

.. såg du inte det direkt? Nä, då är du väl ingen konstkännare heller??
Hunden får man som barn absolut inte leka på. Föräldrar skall lära sina barn att veta hut då detta är dyrbar och fin konst och inte någon leksak. Den gula vaxproppen på Sandwall’s plats får man inte heller leka på, då den kostar 4.5 miljoner, enligt Hasse P som hävdar att han “bara” har 800 000 per år av Borås stad för att fylla stan med kulturella vårtor.

 

Här kommer två tavlor. En av dom är målad av en känd konstnär och den andra är målad av en apa. Tydligen så klarade världens konstkritiker inte av att se att en apa kan kladda lika illa som en konstnär, och sannolikt skulle Hasse P inte heller kunna se det.

 

Så bekymra dig icke medborgare. Det som du tycker ser fint ut, det är konst, och då får Hasse Persson säga vad han vill.

(spoiler: tavla nummer två är apans)

 

jonah

jonah

Träff med kusinerna

High Chaparral

Cowboyfest!

Som pappa

Höstig grill-lunch

Simons blåsning

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.