Fin avslutning på semestern!

Mina stackars fyra semesterveckor har rasat på i en alldeles vansinnig takt denna gången. I vanlig ordning så har man inte hunnit hälften av de grejer som man förutsatt att man skulle hinna, och i vanlig ordning så har det regnat alldeles åt skogen för mycket!

Jag hade lovat Fabian att vi skulle åka ut och tälta (de som känner mig vet att jag hellre håller mig på mygg, fukt och regnfria hotellrum, så hur jag kunde lova detta övergår allt förstånd); sagt och gjort, jag kollade upp var det fanns något bra tältställe i Boråstrakten.

Det fanns ett gammalt slott på en ö i sjön Tolken i Äspered nära Borås. På Borås Kommuns hemsida läser man följande “Här på denna annars obebodda ö finns dessutom möjlighet att tälta bland fladdermössen vid slottsruinen. Är inte det ett äventyr så säg?! Roddbåtar finns för en lugn överfart till slottsruinen.

Klappat och klart! Jag ringde min bror, en van tältare, och bad honom att hänga på.. man vet ju aldrig…. fladdermöss… mörka nätter vid nån ruin… scary shit! Han tog självklart med sig Albin och Adam, hans söner, dom spelar dataspel med monster och räds inte några ynka fladdermöss.

När vi kom fram till ruinen så visade det sig att nån vetvilling och galning varit framme och släppt ut en massa får och getter på ön. Dessa kreatur visar sig ha en försmak för tält och annan campingutrustning, så snabbt så flydde vi fältet till en mysig badplats på andra sidan sjön. Där smälldes det upp tält i en rasande fart så att vi skulle kunna hinna ut och fiska (en aktivitet för de som inte vet att man kan enkelt kan hämta fisk i frysdisken på ICA)

För att vara på den säkra sidan så sattes det upp en avskräckande flagga på mitt och Fabians tält. Man vill ju inte att nån ska komma och sno mina folköl som jag lyckats smuggla med mig utan frugans vetskap.

Efter en stunds fiskande så ägnades resten av kvällen åt badande… ja, av ungarna. Det fattar ju vemsomhelst att man inte kan bada om det inte är över 20 i vattnet och vattnet är ordentligt klorerat. Såhär glada blev kidsen i alla fall:

 


Adam


Fabian


Adam och Albin

Kvällen avslutades med lite grillning och en fesljummen folkbärs. En synnerligen lyckad dag!

 

Dagen efter så avslutade vi med lite extra fiske innan vi begav oss hemåt. Självklart så fångade jag en redig bjässe.. en åtta, tio kilo minst. Simon tyckte dock att den var rätt patetisk så den hamnade i drickat igen.

Fabian sa att den var “såhär” stor.. och då står han ändå upp i båten… på en pall!

 

Tie, tolv kilo, farsan! Minst!

jonah

jonah

Träff med kusinerna

High Chaparral

Cowboyfest!

Som pappa

Höstig grill-lunch

Simons blåsning

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.