Dag 01 – New Orleans

Det är nu 13 år sedan jag lämnade USA och, som de allra flesta så har jag gått vidare med mitt liv och tappat kontakten med gamla vänner. Idag så återtog jag kontakten med en av dem.
Mina collegeår tillbringade jag tillsammans med en kille från upstate New York som hette Adam. Idag tog han emot oss i sitt hem i New Orleans. Han bor här tillsammans med sin dotter, arbetar, sliter och försöker få livet att gå ihop. När han berättar sin historia så känner man hur lyckligt lottad man är att bo i Sverige med en underbar fru, hyfsat snälla ungar och ett bra jobb.

Att Adam kan sitt New Orleans är det ingen tvekan om. Det var som att ha en professionell guide med sig när vi vandrade genom kvarteren i The Garden District och vidare. “Här ska vi gå in och äta Jambalaya” tyckte Adam och pekade in oss på Joey K´s lilla restaurang i ett obskyrt gathörn. Visst, visst, tyckte vi, gick in och beställde godtroget den mat som rekommenderades. Vansinnigt gött tyckte jag, Pontus tyckte dock att det var torrt. Skit ner dig, tyckte jag.

20140620- 13.06.45

Naturligvis så var jag tvungen att senare gå in och köpa en keps med Joey K’s emblem, bara för att reta Pontus… eller om det var för att Adam tyckte att jag minsann började se lite röd ut av New Orleans solen. Jag hävdar att det var det tidigare.

Det blev vandringar över hela New Orleans, och vi har kollat på livemusik, obskyra barer, konstiga butiker med fina klänningar till hundar, obskyra barer och butiker med såser hetare än ön ett fylle-fall i en buske av brännässlor en sen midsommar kväll. Nån midsommar har vi tyvärr inte sett än, men det kanske kommer. Nämnde jag att vi har gått in på nån obskyr bar? Om inte så är vi på väg dit nu. Tjena!
20140620- 16.31.18

jonah

jonah

2 Comments

  • Sören

    Va kul!
    Eftersom ni gör vad jag länge velat göra, så ska jag nyfiken och avundsjuk följa er resa! Kanske svänger ni förbi Vegas? Inte mkt att se här men en o annan obskyr bar kanske jag kan tipsa om… 🙂
    Have a great trip!

    22 June, 2014 at 09:56

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.