Dag 06 – Vi har arbetat oss uppåt!

Dagen började tidigt eftersom vi hade bestämt oss för att försöka ha en produktiv dag. Egentligen så hade vi tänkt börja med att äta frukost på den enda restaurangen i White Sands, där vi tillbringat natten, men att ha genomlidit en middag där dagen före så var vi glada att få äta köpe-yoghurt och en plastig macka från närbutiken.

Efter att detta var avklarat så hoppade vi in i bilen för att bege oss bort till Carlsbad Caverns, som vi inte egentligen visste så mycket om förutom att det var en grotta. Snacka om att vi blev överraskade! Efter en stunds bilfärd genom ett hänförande landskap så kom vi fram till ingången, som i själva verket var ett helt komplex som hade byggts mitt uppe i ingenstans. Det visade sig att det gick hiss ner till grottan och man fick ett sting av klaustrofobi när vår hissguide förklarade för oss att vi skulle åka 250 meter ner under marken. Väl framme så möttes vi av en souvernirshop, toaletter och annat man inte förväntar sig att man ska se under jord. Vi följde den slingade rutten och kom snart in i vad som kallades “Big Room.”
cavern1

cavern2

Det visade sig att det vi trodde var en hyfsat liten grotta i själva verket var ett grottsystem, där det fanns en 1200 meter slingad bana, och där det som mest skiljde 110 meter från golv till tak. Det var en otrolig upplevelse att gå runt där nere, och det tog ungefär en timma att gå runt alltihop. Man kände sig verkligen liten när man beskådade något så otroligt, och vi var verkligen nöjda att vi valde att besöka grottan.

cavern6

cavern5

cavern4

cavern3

Stärkta av vår upplevelse så hoppade vi in i bilen för att åka till något helt annorlunda, nämligen staden Roswell i New Mexico; staden där ett ufo sägs ha störtat. Det var en lång resa dit, och det var med stor förväntan vi gick in i museet där all information om händelsen fanns dokumenterad, och en del roliga aliens i alla möjliga former fanns på plats.
Jämfört med Carlsbad så var detta dock mest ett kommersiellt jippo, och man märkte att Roswell verkligen inte var känt för något annat än denna händelse (som för övrigt inte ens hände i Roswell, utan nämare staden Corona en bit bort)

roswell3

roswell2

roswell1

Faktum är att jag kände mig hemma med dessa aliens. Dom påminner mig om hem på nått vis…
1487817_10152067406571774_777952385_o

Efter Roswell så bar det av mot Santa Fe. Där blev vi igen glatt överraskade av den underbara arkitekturen, kulturlivet och de glada människorna. Santa Fe kändes precis som en stad man skulle kunna tänka sig att bo i; det var livemusik på torget, underbar mat och klimatet var precis perfekt.

Nu är vi trötta efter en lång dags resande och tittande, så nu blir det att hoppa i kojs, och förhoppningsvis så kan vi se fram emot en lika bra dag i morgon! Vi syns!

santafe6

santafe5

santafe4

santafe3

santafe2

santafe1

jonah

jonah

Alicante – Dag 14

Alicante – Dag 13

Alicante – Dag 12

Alicante – Dag 11

Alicante – Dag 10

Alicante – Dag 9

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.