Dag 08 – Bedårande

Det var inte utan ett litet uns dåligt samvete som vi kom upp till Walter och Skyler Whites hus utanför Albequerque i morse; inte för att vi skulle köpa husvagnstillverkad heroin, utan för att vi egentligen inte visste så mycket om Breaking Bad utan satt utanför huset och Googlade för att kola att vi kört rätt. När vi äntligen insåg att vi var där, så smög vi, som goda svenskar, hörnet fram och parkerade vår bil. Vi hade också den goda smaken att stå en bit ifrån huset tills några lagom feta amerikanare drog upp framför huset, gjorde en 20 sek photoshoot och drog vidare.
Fuck you, tänkte vi, eftersom amerikanarna hade bredaschlat sig i vår kameravinkel, så så stegade vi oblygt framför huset och tog en selfie. Här kommer den.. oamerikanskt.

aq1

Stärkta av upplevelsen begav vi oss vidare mot nästa stopp. Jag hade bokat in Gallup NM, därför att det minsann var säker att det var därifrån man hittade på Gallupundersökningen och det kan ju vara nått. Dock visade det sig… eftersom jag hade den goda smaken att Googla mina egna fel, att det helt enkelt var nån “random snubbe” som hittade på stan. Han hette Gallup, precis som om man hade hetat Jönåker och döpt staden till… ja, ni fattar. Förutom det så åkte vi på Route 66 och det är ju, som alla vet, coolt som fasen.

aq2

Hursomhaver så hade jag Googlat, typ, och hittat att Gallup har varit den fetaste stan under filmtiden runt 30-40 och att alla hade bott på Ranchero så dit begav vi oss, och vi blev inte besvikna… bilder kommer här.

aq3

aq4

Nu bar det vidare till Sedona, Arizonas pärla…

Helt plötsligt så kom vi ut ifrån öknen i New Mexico till Arizona, och allt började bli lite grönare, helt tvärtemot vad jag hade trott.
Bergen tornade fram och tjillevippen så var vi i Sedona. Vi började med att checka in på vårt “lyxhotell” som vi skulle unna oss efter en veckas boende på sunkhotell och begav oss mot bergen; det var en underbar upplevelse. Sedona är verkligen en pärla gömt bland höga, hårda berg.

aq5

aq6

Uppe på ett av utsiktsbergen så mötte vi några underliga människor som vi pratade med och tog kort på. Detta kan jag tyvärr inte visa just nu… men det kanske kommer senare.

Allt var dock inte roligt idag. Vi var tvungna att tvätta kläder. Väl borta i tvätterian så träffade vi en som bodde i närheten som rekommenderade oss den bästa mexikanska restaurang som fanns. Den var faktiskt nummer två i landet.
Efter besöket där så insåg man att det svenska fredagsmyset verkligen håller bra i jämförelse, men att tequilan som fanns där, inte hade någon jämförelse i sverige förutom att den också gjorde en väldigt trött….. godnatt!

jonah

jonah

Alicante – Dag 14

Alicante – Dag 13

Alicante – Dag 12

Alicante – Dag 11

Alicante – Dag 10

Alicante – Dag 9

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.