Dag 9 och 10 – Sevärdheter och Vegas

Igår blev det inget bloggande. Det berodde på att vi anlände till Las Vegas väldigt sent; så sent att vi åt middag 01:00 för att sen gå ut och kolla på nattlivet. Behöver jag säga att vi försov oss i morse?

Hursomhelst så startade dagen i Sedona Arizona med att vi åkte för att kika på Church of the Holy Cross, vilket är en kyrka som ligger uppe i bergen. Det är en underbar utsikt därifrån och det var så vackert att man fick för sig att tända ett ljus.

sedonaAndVegas-2

sedonaAndVegas-3

sedonaAndVegas-4

sedonaAndVegas-5

När detta var avklarat så styrde vi kosan mot Grand Canyon, och en sak måste man ju säga om Grand Canyon… det är stort, väldigt stort.
Till skillnad från Sedona så är det väldigt platt runt Grand Canyon vilket gör det ännu mer imponerande när man väl kommer fram och får se allting. Det är omöjligt att fånga storheten på bild, men jag gjorde i alla fall ett försök.
Naturligtvis så fick vi ju också ta de klassiska turistbilderna. 🙂

sedonaAndVegas-12

sedonaAndVegas-11

sedonaAndVegas-10

sedonaAndVegas-9

sedonaAndVegas-8

sedonaAndVegas-7

sedonaAndVegas-6

Efter detta så åkte vi till Hoover Dam. Också här blev vi imponerade av storleken av dammen och hur svårt det är att visa det med kameran.

sedonaAndVegas-20

sedonaAndVegas-19

sedonaAndVegas-18

sedonaAndVegas-17

sedonaAndVegas-16

sedonaAndVegas-14

Det började bli sent och vi hade en lång bit kvar till gårdagens huvudmål; Las Vegas.
Jag hade verkligen sett fram emot att få åka dit och för att se om staden var som jag hade inbillat mig. När man körde in på “strippen” så slog det mig direkt hur mycket barnfamiljer och helt vanliga människor som var ute och spatserade. Min bild av Vegas inbegrep inte detta, men förutom det så stämde det mesta.
När vi checkade in på vårar hotell så hörde man plingandet av spelautomater överallt och det var en märklig syn att se en hel hord av människor som satt och spelade. För min del blev det inget spelande eftersom jag helt enkelt inte tycker att det är skoj.

Efter incheckningen så tog vi våra kameror och begav oss ut på stan. Det hade blivit sent och det är då Vegas ser som allra bäst ut.
Det är galet vad de olika hotellen gör för att överträffa sig själva; det fanns Eiffeltorn, frihetsgudinna, pyramid och replika av Empire State Building och allt var stort, riktigt stort.
sedonaAndVegas-35

sedonaAndVegas-34

sedonaAndVegas-33

sedonaAndVegas-32

sedonaAndVegas-31

sedonaAndVegas-30

sedonaAndVegas-29

sedonaAndVegas-27

sedonaAndVegas-26

sedonaAndVegas-25

sedonaAndVegas-24

sedonaAndVegas-23

sedonaAndVegas-22

sedonaAndVegas-21

Idag så har vi suttit i bil… länge.
Det ska tydligen ta 5 timmar att köra mellan Las Vegas och Los Angeles, men vi åkte på en söndag. Såhär i efterhand har vi fått förklarat för oss att det bara är amatörer som åker den sträckan på en söndag, eftersom det är då alla LA-bor är på väg hem från Las Vegas. Det tog oss 8 timmar att komma fram. Som grädde på moset så hade vi också bokat hotell en bit utanför stan, så det har varit mycket bilåkande idag.
sedonaAndVegas-37
Nu är klockan snart halv ett på natten så nu blir det att knoppa. I morgon ska vi ta oss an Los Angeles!

jonah

jonah

Alicante – Dag 14

Alicante – Dag 13

Alicante – Dag 12

Alicante – Dag 11

Alicante – Dag 10

Alicante – Dag 9

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.