Elotes

När jag gjorde min roadtrip i USA så käkade jag på en restaurang som heter Elotes och som ligger i Sedona, Arizona. Enligt källor så är dom en av USA’s bästa mexikanska restauranger så jag hade stora förhoppningar då jag klev in på stället.

Under resan så hade jag testat en hel del mexikansk mat, men oftast blivit besviken. Faktum är att fredagstacosen hemma håller hög klass om man jämför med de degiga tortillas som ofta är dränkt i bönsås som serveras i södra USA.

På Elotes så serverades en dip-variant av Elotes, som är en mexikansk street-food och som är en topping som man lägger på sin grillade majskolv. Dippen som serverades tyckte jag var makalöst god, så jag var tvungen att testa att göra den hemma. Efter några försök så tror jag att jag har kommit nära. Grabbarna fullkomligt älskar den!
Här kommer receptet:

[one_third]
Elotes
0.5 dl majonäs
0.5 dl Creme fraiche
150g fetaost
1 tsk lime juice
0.5 tsk Cholula (finns på vissa ICA)
0.5 tsk salt
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
0.5 tsk socker
1 tsk chilipulver
2 msk kycklingfond
1 msk färsk koriander

Blanda ihop allt utom koriandern i en gryta och värm. Klipp i koriandern och blanda i ca 2-3 dl majs. Dippa med nachochips och njut!

Felix hugger in på Elotes

Felix hugger in på Elotes

jonah

jonah

Träff med kusinerna

High Chaparral

Cowboyfest!

Som pappa

Höstig grill-lunch

Simons blåsning

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.