Edinburgh – Dag 1

I helgen så har jag och några kompisar åkt på en whiskeyresa till Edinburgh i Skottland.
Dagen började på Säve flygplats där vi såklart var tvungna att inmundiga den obligatoriska ölen och jägern innan det bar av.

Väl framme så inkvarterade vi oss på hotellet som låg mitt i stan och begav oss sen ut för att kika på omgivningarna. Det började med ett besök på en kanonbra restaurang där jag var tvungen att prova en riktig skotts paj. Jag blev inte besviken!

Efter det så gick vi helt planlöst omkring och bara insöp atmosfären. Edinburgh är både som jag trodde och inte. Den är mycket större och modernare än väntat, men det finns också en hel del av den gamla, murriga “skottskheten” som jag hade förväntat mig.

Kvällen avrundades på en riktigt härlig pub där några musiker underhöll med gaelisk musik, vilket påminde om cajun och bluegrassmusiken jag upplevde i New Orleans i somras. Det är iofs inte så konstigt eftersom ursprunget till den musiken kommer härifrån.

Nu ska vi iväg och spana in lite destillerier!

Här kommer en bildbomb från igår!


IMG_2725-2

Stuart på bilden underhöll oss hela kvällen på puben, med historier från kriget och förklaringar hur han tyckte att Skottland skulle vara självständigt. Main förstod ungefär en tredjedel. Skottska är otroligt svårt att fatta. 🙂

jonah

jonah

Alicante – Dag 14

Alicante – Dag 13

Alicante – Dag 12

Alicante – Dag 11

Alicante – Dag 10

Alicante – Dag 9

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.