Bearnaisesås

4 rumstempererade äggulor
2,5 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk persilja
1 msk dragon
salt och peppar

Äggen skall vara rumstempererade. Ta fyra rumstempererade äggulor i en stor skål. Vispa dom lite grann. Ta en liten bringare med rapsolja. Droppa ner rapsoljan försiktigt i äggulorna och vispa som en galning. Efter en liten stund så kan man börja hälla rapsoljan lite snabbare. När allt är fördigvispat så ska du ha en smet av lite tjockare konsistens än bea. Då tar du vitvinsvinäger och vispar i, samt persilja och dragon. Kör också i ca 1/2 msk salt och några varv med pepparkvarnen. Jag brukar också dra i 1/2 msk av chiliflakes. Vispa ihop och ställ i kylen. För bästa resultat så får det stå i kylen i ett dygn.

OBS! Se också till att skålen är noga rengjord och att ingen äggvita kommer med… sen är det, som sagt, viktigt att du bara tar i några droppar rapsolja i taget från början. Lycka till!

150731 150731-4 150731-5 150731-6

Mia

Mia

Göteborgsvarvet 2018

Hofsnäs

Göteborgsvarvet 2017

Hamburgerbröd Paleo

UT-milen 2017

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.