Pepparkakor

Julen närmar sig, och likaså sockerintaget… I år beslutade jag mig för att testa att göra pepparkakor på paleovis, utan vitt mjöl, smör och socker. Pepparkakorna blev helt ok, inte som riktiga pepparkakor men goda. Till och med våra killar på 5 och 7 år gillade dom! Här kommer receptet,

1 st ägg
3 msk kokossocker
1 msk kokosmjölk
1 msk vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
1 dl mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och finhacka mandeln. Vispa ägg och kokossocker pösigt.Tillsätt kokosmjölk och vatten. Blanda de torra ingredienserna (utom mandeln) och vispa ner i smeten. Vispa till en deg. Rör ner den skållade och finhackade mandeln i degen. Låt degen vila i 30 minuter i kylen. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen i 12- 15 min, tills de fått fin färg. Ha lite koll när de är i ugnen för tiden beror på hur tunna de är. Låt pepparkakorna svalna på ett galler och förvara dem i en plåtburk.

151206
Receptet hittade jag här.

Mia

Mia

Göteborgsvarvet 2018

Hofsnäs

Göteborgsvarvet 2017

Hamburgerbröd Paleo

UT-milen 2017

1 Comment

  • Vanessa

    Det ser så mycket läckra. Önskar jag kunde smaka dem genom skärmen. Hur är var och en i familjen? Hoppas du fick mitt födelsedagskort till dig Mia. Din julkort skickades till posten idag. Äntligen klar alla mina julhandeln i dag. Bara måste linda in dem nu. Stora kramar till alla inklusive söta Hollie

    7 December, 2015 at 11:08

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.