Vitaminer och mineraler

Jag och Jonah äter tre olika vitaminer och mineraler. Speciellt viktigt på vintern är ju d-vitaminer, då vi inte kan få i oss dom från solens strålar. Idag har det varit mörkt hela dagen, fy vad trött man blir! Dessa d-vitaminer tycker vi är bra – klick.
dvitamin
Vi äter också zink – klick. Zink bidrar bland annat till:

  • Normal omsättning av kolhydrater, fett och protein
  • Bevarande av normala testosteronnivåer och proteinsyntes
  • Normal funktion i immunförsvaret
  • Normal fertilitet och reproduktionsförmåga
  • Normal DNA-syntes och celldelning
  • Att skydda cellerna mot oxidativ stress
  • Normal kognitiv förmåga
  • Samt bevarande av hår, hud, naglar och skelett.

zinkSist men inte minst, äter vi Magnesium – klick. För ett tag sedan hade jag problem med muskelryckningar i ett öga samt kramper i mina vader. Jag kollade runt lite och beslöt mig för att testa magnesium, och mina problem försvann helt efter en vecka! Magnesium bidrar till att bibehålla normal benstomme, muskelfunktion, energiomsättning och bidrar även till nervsystemets normala funktion. Magnesium minskar även trötthet och utmattning.
magnesium

Mia

Mia

Göteborgsvarvet 2018

Hofsnäs

Göteborgsvarvet 2017

UT-milen 2017

Bananpannkaka

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.