En dokumentär om kemikalier

Igår kollade vi på “The Human Experiment”, en dokumentär om de tusentals kemikalier i produkter som vi använder varje dag. Cancer ökar, antalet par som har svårt att få barn ökar, dessutom ökar allergierna…Hur påverkar de oss? Och hur vet vi att de är ofarliga?

Väldigt intressant och skrämmande. Denna dokumentär får en att tänka till!

Vi använder bara schampo och krämer som är ekologiska och som inte innehåller exempelvis parabener eller sulfater. Parabener som används som konserveringsmedel i kosmetika och schampon är bland annat hormonstörande. Jag har också börjat använda ekologisk deo, vanlig deo innehåller ju bland annat aluminium och alkohol. De hindrar kroppens reningssystem att avsöndra gifter och slagg via svettkörtlarna. Alkoholen i deodoranten ökar transporten av andra kemikalier genom huden och vidare in i blodet. Efter att ha sett denna dokumentär måste jag också bli bättre på att använda ekologiskt smink. Idag använder jag bara ekologisk mascara…

The Human Experiment finns bland annat på Netflix, kolla på trailen här:

Mia

Mia

Göteborgsvarvet 2018

Hofsnäs

Göteborgsvarvet 2017

UT-milen 2017

Bananpannkaka

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.