Dag 3 Yosemite national park och Lone pine

Idag så vaknade vi inte riktigt lika tidiga som igår, men vi satt ändå i bilen före klockan 7, beredda på att åka igenom Yosemite park. Vi hade hört information om att det hade varit skogsbränder på olika ställen, så vi var lite oroliga över hur dagens etapp skulle fortlöpa. Skulle vi komma igenom eller inte? Det skulle visa sig att vi inte hade något att oroa oss för.

Vi ville åka genom Tioga pass, där man måste åka genom Groveland för att nå denna sträcka.

Starten på vår trip blev genast hisnande då vi snabbt kom in på slingriga vägar som tog oss längre och längre upp i bergen. Efter ett tag så fick vi åtnjuta underbar utsikt över höga, snöklädda berg och galet branta dalar. Det ena vackra landskapet avlöste det andra.

Snön låg kvar fram till slutet av juni, så då öppnade vägen. I vanliga fall brukar vägen till Tioga pass öppna i april. Så i år var det sent!

Vilka vyer!

Me and my boys <3

Fantastiskt vackert!

Vi hade hört att det kunde bli tjockt på vägarna framåt lunch, men eftersom vi gått upp tidigt så slapp vi sitta in några 2-3 timmars köer som tydligen inte är ovanligt under högsäsongen, utan vi gled lätt igenom nationalparken utan minsta besvär.

Nöden har ingen lag…Kisspaus 🙂

Dagens motellstop Lone Pine – Little town, lots of charm.

Vår hyrbil en Kia Sorento

På eftermiddagen kom vi till dagens hotell, Dow Villa i Lone Pine. Efter en liten avstickare till en lokal sevärdhet så kunde vi checka in, bada i poolen och äta en god bit mat. Nu är vi redo för sängen för att, i morgon, sätta tänderna i Death Valley.

Mia

Mia

Alicante – Dag 14

Alicante – Dag 13

Alicante – Dag 12

Alicante – Dag 11

Alicante – Dag 10

Alicante – Dag 9

2 Comments

 • Stina

  Fantastiska bilder! Hoppas ni gillade Yosemite ???? puh, bra att jag fick en bild på bilen. Det har Alfred så gärna velat veta, vad kör de i för bil ???

  23 July, 2017 at 07:20
  • Mia
   Mia

   Hahha söta Alfred 🙂 Ja vi valde en större bil, så vi får plats med all packning. Det blev en Kia Sorento (vi fick inte välja själva)

   24 July, 2017 at 06:44

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.