Göteborgsvarvet 2018

Nu var det länge sedan vi skrev här. Mycket har hänt, bland annat har Mia fyllt 40 i november förra året och två veckor efter det gick Mias axel ur led av en olyckshändelse. Det hände under en Crossfit tävling när hon skulle snatcha…Efter mycket rehab och envis träning på gymmet har jag äntligen kommit tillbaka. Jag kunde börja springa i mars igen, och var väldigt tveksam om jag kunde genomföra Göteborgsvarvet i år. Monotona rörelser har varit det jobbigaste, precis som man rör armen under löpning. Därför har jag bara kunnat springa som längst 17 km innan loppet. Jag bestämde mig att genomföra loppet ca en vecka innan.


Som vanligt åkte vi ner till Göteborg under förmiddagen för att hämta ut nummerlappen för att sedan åka till Slottsskogen. Vädret var underbart med ca 22 grader varmt och soligt (nästan lite för varmt när man skulle springa), vi hade picnic och myste innan jag skulle starta.


I år startade jag i grupp 9 kl 14.15. Eftersom jag inte alls har tränat mycket, ca 1 gång i veckan, hade jag som mål att bara ta mig i mål. I min grupp var det mycket folk, och jag var livrädd för att bli knuffad och ramla och landa på axeln. Jag ville inte springa in i någon så jag höll avstånd.


I början kändes det väldigt bra och jag hade en bra tid, men ju längre jag kom ju tröttare och segare i benen blev jag. När jag kom tillbaka till Slottsskogen var jag verkligen helt slut, både av värmen och att jag är otränad. Men när jag närmade mig målet och Slottsvallen, fick jag energin tillbaka och sprang för allt jag orkade. Väl inne på Slottsvallen kom tårarna och jag sprang som aldrig förr. Jag hade gjort det, tagit mig runt en halvmara och bara tränat i 2 månader! Jag är mer än nöjd med tiden 2:01:25. 592 i min åldersklass (W40).


Mia

Mia

Kretsloppet 2017

Hofsnäs

Göteborgsvarvet 2017

5 pullups

UT-milen 2017

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.