Alicante – Dag 1, 2

Igår så gick vi upp okristligt tidigt för att hinna med det såkallade “fakirflyget” ner till Alicante. Klockan ringde 02:30 och efter lite frukost, en tripp ner till Landvetter så kom vi äntligen iväg och kunde landa på Alicante strax före 10 på förmiddagen. Vi tog oss till biluthyrningsstället, hämtade ut våran bil och hann köra 5 minuter innan regnet började komma. Det var ingen vidare start…

Det ändrade sig lika snabbt dock, och när vi närmade oss våran lägenhet så sken solen igen (inte illa då lägenheten bara ligger 10 minuter från flygplatsen).

Vi mötte upp våran hus-värd, fick nycklar och några enkla instruktioner innan vi fick klara oss själva.
Vi började dagen med att storhandla. Det blev massor av käk, sex flaskor vin och ett flak öl, och allt gick på tusenlappen.
Vi har alltså hyrt ett AirBnB ställe, så vi har bestämt oss för att laga en del mat själva.

Första dagen så stupade vi i säng redan runt åttasnåret, men vi var uppe med tuppen dagen efter för att starta vår simträning som vi har bestämt oss för att göra. Tanken är att Jonah ska försöka få Mia (som inte är förtjust i att doppa huvudet), och grabbarna (som går in med blandad entusiasm) att simma några längder varje dag. Dagens pass gick utmärkt och både Mia och Fabian simmade finfint. Felix ville hellre bara bada men tog några längder ändå.

Efter simningen så blev det lite bad i poolen innan vi avbröt för lunch.

Efter lunchen så tog vi oss ner till stranden. Det blåste ordentligt idag, och grabbarna tyckte det var kanonroligt att hoppa och kroppssurfa på vågorna. I morgon skall vi köpa bodyboards till grabbarna, och en hink till Felix som har bestämt sig för att plocka snäckor för att ta med hem.

På kvällen så blev det en tur in till Alicante, där Mia hade hittat en finfin pizzeria som vi skulle testa. Den höll verkligen måttet. En av de bästa pizzor jag ätit! Det toppade vi med en promenad på kajen där vi också hittade ett kanonbra gelatoställe.

Nu är vi ordentligt mätta och belåtna och tackar för oss. I morgon blir det upp tidigt för att simma bort allt gött vi stoppat i oss!

jonah

jonah

Alicante – Dag 14

Alicante – Dag 13

Alicante – Dag 12

Alicante – Dag 11

Alicante – Dag 10

Alicante – Dag 9

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.